Balledux Makelaardij is u graag van dienst bij de verkoop van uw woning.

De verkoopbemiddeling door Balledux Makelaardij is inclusief:

– overleg met verkoper en advies vraagprijs;
– advies m.b.t. het “foto klaar” maken van de woning;
– opstellen verkoop tekst van de woning;
– Kadasteronderzoek (eigendomssituatie, kadastrale kaart en eigendomsakte);
– een Te Koop bord en/of een raambord bij de woning;
– communicatie & informatie richting belangstellenden en begeleiden bezichtigingen;
– voeren van onderhandeling met potentiële kopers, in nauw overleg met verkoper;
– opstellen koopakte;
– ondertekening koopakte, verzending naar notaris, bewaking termijnen van event. ontbindende voorwaarden en datum waarborgsom / bankgarantie;
– aanwezig bij event. bouwkundige keuring en bij de taxatie t.b.v. hypotheekaanvraag kopers;
– eindinspectie van de woning en opname meterstanden t.b.v. de eigendomsoverdracht bij de notaris.
Kosten (courtage):

Balledux Makelaardij hanteert een LAGE COURTAGE voor verkoopbemiddeling: 1 % (excl. BTW) over de gerealiseerde verkoopsom. De courtage factuur wordt door verkoper betaalt via de afrekening van de notaris, na onherroepelijke verkoop en eigendomsoverdracht.

Indien verkoper besluit om de verkoopopdracht in te trekken – voordat het pand is verkocht door Balledux Makelaardij – wordt éénmalig aan verkoper een bedrag in rekening gebracht van € 500,- (excl. BTW), in verband met de door de makelaar gemaakte onkosten.

Aankoopbemiddeling

Balledux Makelaardij is u graag van dienst in het gehele traject: van bezichtiging(en), aankoopadvies, controle bestemmingsplan, onderhandelingen, controle van koop- en leveringsakte tot de eindinspectie vóór de eigendomsoverdracht bij de notaris. Balledux Makelaardij is uw persoonlijk makelaar voor:

Kosten (courtage):

Aankoop courtagetarief: 1% van de aankoopsom, met een maximum van € 2.500,- (excl. BTW).

Bij opdracht aankoopbemiddeling worden de startkosten á € 350,- euro (excl. BTW) in rekening gebracht. Balledux Makelaardij start dan de onderhandelingen met de verkopende partijNatuurlijk in nauw overleg met u, in elke stap in het aankoopproces.

Na het bereiken van overeenstemming met verkoper, tekenen van koopakte, wettelijke bedenktijd van 3 dagen voor u als koper en na afloop van uw ontbindende voorwaarden* voor aankoop, wordt het restant van de makelaarskosten in rekening gebracht via de eindnota van de notaris. Voor deze resterende kosten geldt dus: no cure no pay.

‘* Een eventuele ontbindende voorwaarde m.b.t. uw eigen financiering voor de aankoop wordt uitgesloten.

 • Indien geen overeenstemming wordt bereikt voor de aankoop van een woning, zijn alleen de bovengenoemde startkosten van toepassing.
 • Startkosten worden slechts 1 keer in rekening gebracht, ook bij bezichtigen/onderhandeling meerdere woningen (tot max. 5 woningen).

KORTING bij een combi van aankoop- plus verkoopbemiddeling: bij een gerealiseerde aankoop van uw nieuwe woning, in combinatie met de verkoop van uw “oude” woning, wordt een combinatiekorting gegeven op de verkoopcourtage. De makelaar kan u hierover informeren !


Uitgevoerde aankoopbemiddelingen:

Balledux Makelaardij heeft succesvol de volgende aankoopbemiddelingen gedaan:

 • Julianastraat 70, ‘t Zand

Referentie (aankoop aug. 2021):

 • Krankhoorn 2, Warmenhuizen

(In combinatie met verkoop woning De Helling 3 Warmenhuizen)

Referentie (aankoop juli 2021, verkoop aug. 2021): Een huis gekocht en ons huis verkocht met Melanie’s hulp. Super tevreden, wij kunnen je haar aanraden. Fred en Loes Pronk.

 • Tussenwoning Piet Blokkerstraat 18, Schagen

Referentie advies aankoop en opstellen koopovereenkomst (aankoop juni 2021): Op zoek naar een goede persoonlijke makelaardij? Dan bent u bij Balledux Makelaardij aan het juiste adres. Ons eerste huis kopen was ontzettend spannend. Er komt in korte tijd ontzettend veel op je af. Balledux Makelaardij heeft ons daarbij ontzettend goed geholpen. Alles is bespreekbaar en vooral het persoonlijke snelle contact maakte de begeleiding van onze aankoop heel prettig. Sebastiaan Nolten en Sarah Markovits

 • Appartement De Sanderij 116 Schoorl

(In combinatie met verkoop stolpboerderij De Fuik 2 Warmenhuizen)

Referentie (aankoop april 2021, verkoop maart 2021): Beste Melanie, Mede namens mijn broers wil ik je graag bedanken voor de hele prettige samenwerking bij de verkoop van onze boerderij en akkerland en de ondersteuning in de aankoop van een fantastisch appartement.
Met jouw deskundigheid en nuchtere kijk op de aan- en verkoopmarkt hebben we in zeer korte tijd naar alle tevredenheid beide projecten gerealiseerd. Het open overleg, met respect voor ieders mening, heeft er bij mijn moeder voor gezorgd dat zij op een ontspannen manier afscheid kan nemen van ruim 45 jaar wonen in Warmenhuizen en zich vol plezier kan gaan richten op wonen in Schoorl. Het is fijn dat je ons op deze prettige wijze hebt ondersteund in een best emotioneel traject. Nogmaals dank en bij een volgende aan/verkoop zien we elkaar zeker weer. Groetjes Rogier

 • Vrijstaand woonhuis Veersloot 2 Dirkshorn

Referentie Veersloot (aankoop november 2020): Wij waren op zoek naar een authentieke landelijk gelegen woning. Melanie heeft ons daarin vakkundig begeleid. Wij hebben erg veel vertrouwen in haar deskundigheid en dat komt ook door haar houding en omgang, ze is direct en staat met beide benen op de grond. De eerste woning waar wij verliefd op werden, raadde zij ons af. Al snel zagen wij een woning in dezelfde buurt die wij heel graag wilde kopen. Melanie heeft ons laten zien met welke mankementen wij rekening moesten houden en adviseerde ons in ieder geval onder voorbehoud van een bouwtechnische keuring een bod te doen. Hier visten we achter het net. Drie maal recht is scheeprecht! Deze woning hebben wij dankzij Melanie kunnen kopen. Wegens de grote belangstelling voor deze woning, mochten alleen 10 kandidaten met een aankoopmakelaar komen bezichtigen en een bod doen. Melanie heeft ons over een mogelijke richting van het bod geadviseerd, maar het heel erg bij ons gelaten. En omdat Melanie vertrouwen in de bouwtechnisch staat van het huis had, durfden wij zonder ontbindende voorwaarden een bod te doen. Dit heeft vast bijgedragen aan het resultaat: de woning is aan ons gegund. Christel Bosma en Koos de Groot.

 • Twee onder 1 kap woning Zigt 51 Warmenhuizen

(In combinatie met verkoop hoekwoning Wonge 22 Warmenhuizen)

Referentie (aankoop juli 2020 , verkoop juli 2020): We hadden een mooie 2 onder 1 kap woning gezien, maar wisten allemaal niet hoe we dat moesten aanpakken, maar Melanie heeft ons met alles onwijs goed geholpen met de aankoop van et nieuwe huis. En in zeer korte tijd ook ons oude huis voor ons verkocht. Het was heel fijn dat ze alles zo goed en snel voor ons geregeld had ! Ben en Marian Duineveld.

 • Villa De Kroonakker 4, Warmenhuizen

(In combinatie met verkoop 2-onder-1-kap woning Roockershuys 37, Tuitjenhorn)

Referentie (aankoop dec. 2019, verkoop jan. 2020): Wij hadden een woning op het oog en zochten een (aankoop)makelaar die ons kon helpen bij het aankoopproces. Via goede reacties van kennissen kwamen we bij Melanie Balledux uit. Na de eerste bezichtiging en het fijne kennismakingsgesprek hebben we besloten Melanie in te schakelen, ook voor de verkoop van onze eigen woning. Melanie komt goed op voor je belangen op, handelt snel en professioneel en is een fijne vrouw in de omgang. Na een succesvolle aankoop heeft ze ons huis ook snel weten te verkopen. Al met al een hele fijne en positieve samenwerking! Kris en Lotte Kamper

 • Appartement Vondelstaete 540, Alkmaar

(In combinatie met verkoop 2-onder-1-kap woning Geministraat 8, Dirkshorn)

Referentie (verkoop dec. 2019, aankoop jan. 2020): Hallo Melanie, wij willen je heel graag bedanken voor de hulp bij het verkopen van ons huis, en het kopen van ons droom appartement.
Je aanpak is steeds heel doortastend geweest, en heeft ons bijzonder geholpen. Ook het afronden in deze, toch wel spannende, tijd is heel soepel verlopen, nogmaals dank daarvoor. Met vriendelijke groet Jan en Bettie Mets. Alkmaar 29 maart 2020.

 • Stolpboerderij Oosterstraat 31, Benningbroek

(In combinatie met verkoopbemiddeling van de woning Noordeinde 24, Sint Pancras)

Referentie (aankoop maart 2019, verkoop april 2019): Wij wilden verhuizen en dan raak je aan het zoeken, naar een huis en ook naar een makelaar en kwamen bij Melanie Balledux terecht.
Ze heeft ons goed geadviseerd en begeleid met de verkoop van onze woning.
De woning was ook binnen een mum van tijd verkocht.
Ook hebben we haar hulp ingeroepen bij het zoeken van een nieuwe woning.
En ook hier weer goed advies gekregen, goed en zaken kundig onderhandeld met de verkopende partij
Ze komt echt voor onze belangen en wensen op, en heeft overzicht over alles wat er moet gebeuren.
Ze is bouwkundig goed onderlegd en weet waar ze over praat.
Kortom, we zijn heel erg tevreden, en blij met MelanieGudron en Carla Brun

 • Tussenwoning Manusveert 15, Tuitjenhorn

(In combinatie met verkoopbemiddeling van de woning Mr. Bollplein 8, Burgerbrug).

Referentie (verkoop okt. 2017, aankoop dec. 2017): Ons huis stond al enige tijd te koop toen we tijdens een bezichtiging kennis maakte met Melanie. Onmiddellijk besloten we om van makelaar te veranderen. Ze heeft ons geholpen met zowel de verkoop als de aankoop van een andere woning. Dit is heel positief voor ons verlopen. Onze ervaring: deskundig, realistisch, voortvarend, meelevend, maar vooral een hele fijne vrouw. Ze staat bij ons met stip op nr. 1 !! Henry en Anja Leek

 • Vrijstaand woonhuis Trambaan 7, Warmenhuizen

(In combinatie met verkoopbemiddeling van de woning Krankhoorn 13, Warmenhuizen).

Aankoop sept. 2017, verkoop nov. 2017.

Aankoop- en verkoopbemiddeling uitgevoerd voor de familie Heijdens-Bergen.

 • Herenhuis Voormeer 5,  Alkmaar:

Referentie Voormeer (aankoop maart 2017):  Melanie is een ervaren en kundige makelaar: een vrouw die haar vak verstaat! Maar behalve dat ze huizen op waarde kan schatten, kan ze ook mensen op waarde schatten. Ze snapt snel wat je zoekt en niet zoekt, en past haar werkzaamheden aan jou aan, in plaats van andersom! Melanie, bedankt voor je begeleiding, geduld, tijd, doorzettingsvermogen en nuchterheid! Ik vond het heel fijn om met je samen te werken! Elsemieke Beekwilder

 • Vrijstaand woonhuis Pompsloot 4, Barsingerhorn:

(In combinatie met verkoopbemiddeling van de woning Manusveert 100, Tuitjenhorn).

Referentie Barsingerhorn (aankoop december 2016): Toen we bij een bezichtiging van een huis Melanie Balledux aantroffen als verkopend makelaar, zeiden we na afloop tegen elkaar: deze vrouw willen wij ook als makelaar. En zo geschiedde. Melanie heeft ons vervolgens begeleid bij zowel de verkoop van onze oude woning als bij de aankoop van de nieuwe woning. Wij hebben haar ervaren als een positief ingesteld persoon, een no-nonsense makelaar, voortvarend, pro-actief en accuraat. Een zeer prettig persoon om mee om te gaan, heel flexibel. Geen formeel gedoe, maar informeel en persoonlijk, maar toch de zakelijke lijn in de gaten houdend. Ze is zeer deskundig op haar gebied, mede gezien haar bouwkundige achtergrond. Dat speelde ook mee in onze keuze voor haar. Als er nog een volgende verhuizing zou komen, dan zouden we weer voor Melanie Balledux kiezen. Wij kunnen haar van harte aanbevelen. Betsy Ranzijn en Ed Jonker.

 • Bouwkavel voor bouw van dubbele stolpboerderij, Koningspade 13, Hoogwoud:

P1040635

Referentie Hoogwoud (aankoop september 2015): Hierbij een woord van dank aan Melanie Balledux voor het begeleiden van de aankoop van een bouwperceel aan de Koningspade in Hoogwoud. Zij heeft zich ook voor 100% ingezet om op dit bouwperceel een dubbele stolp i.p.v. een stolp in tweeën te realiseren. Wij hebben haar als bijzonder terzakekundig ervaren en daarbij plezierig in de omgang. Het gaf ons een stuk rust dat onze zaak bij haar in goede handen was. Jan van Diepen, Hoogwoud.

 • Geschakelde woning Poorter 7,  Zuid-Scharwoude:

P1040885 (2)

Referentie Zuid-Scharwoude (aankoop juli 2015): Als aankoopmakelaar heeft Melanie Balledux ons op een uitstekende zakelijke wijze geholpen bij de aankoop van ons huis. Bij de tweede bezichtiging hebben we een beroep gedaan op Balledux Makelaardij. Onze vraag was om mee te kijken naar de mogelijkheden en eventuele minpunten / beperkingen aan de woning. Wij waren zelf eigenlijk al verliefd op het huis en wilde graag een eerlijk en open advies van een professional die zonder emoties naar een woning kijkt. Onze roze bril bracht Melanie met haar ‘down to earth’ benadering met verklaring van hoe en waarom terug naar reële proporties. Door haar vele ervaring in het vastgoed wees Melanie ons op enkele punten waarbij ze ons adviseerde om over na te denken. Hiermee creëerde ze bij ons het welbekende ‘o ja’ moment. Mede door deze zakelijke benadering en met oog op de persoonlijke belangen van beide partijen heeft Melanie ervoor gezorgd dat wij ons huis voor een goede prijs hebben kunnen kopen en hebben wij het gevoel dat er geen zaken zijn waar we niet bij hebben stil gestaan of over hebben nagedacht. Melanie is adequaat in haar handelen, proactief en is niet iemand met een afwachtende houding. Iets wat ook aansluit bij onze ‘mentaliteit’. Melanie is geen ´doorsnee´ makelaar. Zij onderscheidt zich in een zakelijke en tevens persoonlijke benadering van zowel ons als koper maar ook richting de verkopende partij. Correct, kundig, accuraat, kennis van zaken, en met focus op reëel te behalen doelen binnen afzienbare tijd. Zo zouden wij makelaar Melanie Balledux willen omschrijven.  Een terecht aan te bevelen makelaar! Patricia Ringers en Dick Bosma.

 • Stolpboerderij & koolboet, De Fuik 17, Warmenhuizen (aankoop december 2014) :

P1040478

 • 2-onder-1-kap villa Juliana van Stolberglaan 96, Naarden:

 Juliana van Stolberglaan 96 foto 2

Referentie Naarden (aankoop februari 2014): Zeer tevreden over Melanie haar werk, een echte aanrader! Melanie is via-via op ons pad gekomen. We kenden haar niet persoonlijk maar hoorden goede verhalen over haar. Deze bleken meer dan waar te zijn! Melanie heeft ons als aankopend makelaar enorm goed begeleid en geholpen met een fantastisch resultaat. We zijn meer dan tevreden over de manier van schakelen, pro-actief, heel goed bereikbaar, prettig in de omgang, deskundig en met heel veel verstand van zaken door onder meer haar bouwkundige achtergrond. We hadden direct het volste vertrouwen toen we haar ontmoet hadden en dat bleek terecht. We zijn heel blij dat ze ons aankopend makelaar was en raden haar aan iedereen aan! Familie Nieuwold-Nolten.

 • 2-onder-1-kap woning Allegrostraat 39, Almere:

Allegrostraat 39 Almere foto 1

Referentie Almere (aankoop november 2014): Inmiddels wonen wij al weer een poos in ons nieuwe huis. Bij het kopen ervan zijn wij fantastisch geholpen door Melanie. Als aankoopmakelaar heeft zij ons tijdens het hele proces op een zeer plezierige manier begeleid. Onze ervaringen zijn louter positief. Haar expertise is veel waard. Bovendien kan zij goed onderhandelen. Voor een scherpe prijs hebben wij de woning gekocht. Melanie was onze spreekbuis met de andere partij, waardoor wij op de achtergrond konden blijven. Behalve dat wij dit heel prettig vonden, werkte dit in de praktijk ook prima. Melanie vinden wij een echte aanrader voor mensen die op het punt staan een huis te kopen. Monique & Marcel Olivier.