Verkoop & aankoop

Verkoop & aankoop


Balledux Makelaardij kan u van dienst zijn bij de verkoop van uw woning, stolpboerderij of ander pand.

De verkoopbemiddeling door Balledux Makelaardij houdt in:

– overleg en advies vraagprijs;
– gratis fotograferen en opstellen verkooptekst van uw woning;
– een Te Koop bord en desgewenst een raambord;
– vermelding op de websites: FUNDA en JAAP en website www.balleduxmakelaardij.nl;
– Kadasteronderzoek van het perceel;
– de makelaar informeert belangstellenden, regelt en begeleidt de bezichtigingen;
– de makelaar voert namens u de onderhandelingen met potentiële kopers;
– opstellen koopakte;
– ondertekening koopakte, verzending naar notaris, bewaking van eventuele ontbindende voorwaarden, waarborgsom/bankgarantie en termijnen;

– eindinspectie en aanwezig bij levering bij de notaris.

Kosten:

– laag tarief voor verkoopbemiddeling: 1 % (excl. BTW) over de gerealiseerde verkoopsom;
– u betaalt na daadwerkelijke verkoop en levering aan de koper.
Indien u besluit om de verkoopopdracht in te trekken – voordat uw pand is verkocht door Balledux Makelaardij – wordt eenmalig aan u een bedrag in rekening gebracht van € 500,- (excl. BTW).

Aankoopbemiddeling

Balledux Makelaardij is u graag van dienst in het gehele traject: van bezichtiging, aankoopadvies, controle bestemmingsplan, onderhandeling, controle van koop- en leveringsakte, eindinspectie en aanwezig bij het tekenen van de leveringsakte bij de notaris.

Kosten: Het tarief voor aankoopbemiddeling bedraagt 1% van de aankoopsom, met een maximum van € 2.500,- (excl. BTW).

De startkosten a € 350,- euro (excl. BTW) worden gefactureerd als het aan te kopen pand door u en Balledux Makelaardij is bezichtigd, de aankoop is besproken en u opdracht heeft gegeven voor aankoopbemiddeling. Balledux Makelaardij start dan vervolgens de onderhandelingen met de verkopende partij. Natuurlijk in nauw overleg met u, in elke stap in het aankoopproces. Pas na het bereiken van overeenstemming met de verkoper, het tekenen van de koopakte en de wettelijke bedenktijd van 3 dagen voor u als koper, wordt het restant van de makelaarskosten in rekening gebracht. Voor deze resterende kosten geldt dus: no cure no pay. De startkosten worden slechts 1 keer in rekening gebracht, ook bij bezichtigen van/onderhandelingen voeren voor meerdere woningen (tot max. 3 woningen).

Korting bij combi aankoop- en verkoopbemiddeling: bij een gerealiseerde aankoop van uw nieuwe woning, in combinatie met de verkoop van uw “oude” woning, wordt aan u een combinatiekorting gegeven op de verkoopcourtage.


Uitgevoerde aankoopbemiddelingen:

Balledux Makelaardij heeft succesvol de volgende aankoopbemiddelingen gedaan:

 • Villa De Kroonakker 4, Warmenhuizen

(In combinatie met verkoop 2-onder-1-kap woning Roockershuys 37, Tuitjenhorn)

Referentie De Kroonakker 4 en Roockershuys 37 (aankoop dec. 2019, verkoop jan. 2020): Wij hadden een woning op het oog en zochten een (aankoop)makelaar die ons kon helpen bij het aankoopproces. Via goede reacties van kennissen kwamen we bij Melanie Balledux uit. Na de eerste bezichtiging en het fijne kennismakingsgesprek hebben we besloten Melanie in te schakelen, ook voor de verkoop van onze eigen woning. Melanie komt goed op voor je belangen op, handelt snel en professioneel en is een fijne vrouw in de omgang. Na een succesvolle aankoop heeft ze ons huis ook snel weten te verkopen. Al met al een hele fijne en positieve samenwerking! Kris en Lotte Kamper

 • Appartement Vondelstaete 540, Alkmaar

(In combinatie met verkoop 2-onder-1-kap woning Geministraat 8, Dirkshorn)

Referentie Vondelstaete 540 en Geministraat 8 (verkoop dec. 2019, aankoop jan. 2020): Hallo Melanie, wij willen je heel graag bedanken voor de hulp bij het verkopen van ons huis, en het kopen van ons droom appartement.
Je aanpak is steeds heel doortastend geweest, en heeft ons bijzonder geholpen. Ook het afronden in deze, toch wel spannende, tijd is heel soepel verlopen, nogmaals dank daarvoor. Met vriendelijke groet Jan en Bettie Mets. Alkmaar 29 maart 2020.

 • Stolpboerderij Oosterstraat 31, Benningbroek

(In combinatie met verkoopbemiddeling van de woning Noordeinde 24, Sint Pancras)

Referentie Oosterstraat 31 en Noordeinde 24 (aankoop maart 2019, verkoop april 2019): Wij wilden verhuizen en dan raak je aan het zoeken, naar een huis en ook naar een makelaar en kwamen bij Melanie Balledux terecht.
Ze heeft ons goed geadviseerd en begeleid met de verkoop van onze woning.
De woning was ook binnen een mum van tijd verkocht.
Ook hebben we haar hulp ingeroepen bij het zoeken van een nieuwe woning.
En ook hier weer goed advies gekregen, goed en zaken kundig onderhandeld met de verkopende partij
Ze komt echt voor onze belangen en wensen op, en heeft overzicht over alles wat er moet gebeuren.
Ze is bouwkundig goed onderlegd en weet waar ze over praat.
Kortom, we zijn heel erg tevreden, en blij met MelanieGudron en Carla Brun

 • Tussenwoning Manusveert 15, Tuitjenhorn

(In combinatie met verkoopbemiddeling van de woning Mr. Bollplein 8, Burgerbrug).

Referentie Mr. Bollplein 8 en Manusveert 15 (verkoop okt. 2017, aankoop dec. 2017): Ons huis stond al enige tijd te koop toen we tijdens een bezichtiging kennis maakte met Melanie. Onmiddellijk besloten we om van makelaar te veranderen. Ze heeft ons geholpen met zowel de verkoop als de aankoop van een andere woning. Dit is heel positief voor ons verlopen. Onze ervaring: deskundig, realistisch, voortvarend, meelevend, maar vooral een hele fijne vrouw. Ze staat bij ons met stip op nr. 1 !! Henry en Anja Leek

 • Vrijstaand woonhuis Trambaan 7, Warmenhuizen

(In combinatie met verkoopbemiddeling van de woning Krankhoorn 13, Warmenhuizen).

Aankoop sept. 2017, verkoop nov. 2017.

Aankoop- en verkoopbemiddeling uitgevoerd voor de familie Heijdens-Bergen.

 • Herenhuis Voormeer 5,  Alkmaar:

Referentie Voormeer (aankoop maart 2017):  Melanie is een ervaren en kundige makelaar: een vrouw die haar vak verstaat! Maar behalve dat ze huizen op waarde kan schatten, kan ze ook mensen op waarde schatten. Ze snapt snel wat je zoekt en niet zoekt, en past haar werkzaamheden aan jou aan, in plaats van andersom! Melanie, bedankt voor je begeleiding, geduld, tijd, doorzettingsvermogen en nuchterheid! Ik vond het heel fijn om met je samen te werken! Elsemieke Beekwilder

 • Vrijstaand woonhuis Pompsloot 4, Barsingerhorn:

(In combinatie met verkoopbemiddeling van de woning Manusveert 100, Tuitjenhorn).

Referentie Barsingerhorn (aankoop december 2016): Toen we bij een bezichtiging van een huis Melanie Balledux aantroffen als verkopend makelaar, zeiden we na afloop tegen elkaar: deze vrouw willen wij ook als makelaar. En zo geschiedde. Melanie heeft ons vervolgens begeleid bij zowel de verkoop van onze oude woning als bij de aankoop van de nieuwe woning. Wij hebben haar ervaren als een positief ingesteld persoon, een no-nonsense makelaar, voortvarend, pro-actief en accuraat. Een zeer prettig persoon om mee om te gaan, heel flexibel. Geen formeel gedoe, maar informeel en persoonlijk, maar toch de zakelijke lijn in de gaten houdend. Ze is zeer deskundig op haar gebied, mede gezien haar bouwkundige achtergrond. Dat speelde ook mee in onze keuze voor haar. Als er nog een volgende verhuizing zou komen, dan zouden we weer voor Melanie Balledux kiezen. Wij kunnen haar van harte aanbevelen. Betsy Ranzijn en Ed Jonker.

 • Bouwkavel voor bouw van dubbele stolpboerderij, Koningspade 13, Hoogwoud:

P1040635

Referentie Hoogwoud (aankoop september 2015): Hierbij een woord van dank aan Melanie Balledux voor het begeleiden van de aankoop van een bouwperceel aan de Koningspade in Hoogwoud. Zij heeft zich ook voor 100% ingezet om op dit bouwperceel een dubbele stolp i.p.v. een stolp in tweeën te realiseren. Wij hebben haar als bijzonder terzakekundig ervaren en daarbij plezierig in de omgang. Het gaf ons een stuk rust dat onze zaak bij haar in goede handen was. Jan van Diepen, Hoogwoud.

 • Geschakelde woning Poorter 7,  Zuid-Scharwoude:

P1040885 (2)

Referentie Zuid-Scharwoude (aankoop juli 2015): Als aankoopmakelaar heeft Melanie Balledux ons op een uitstekende zakelijke wijze geholpen bij de aankoop van ons huis. Bij de tweede bezichtiging hebben we een beroep gedaan op Balledux Makelaardij. Onze vraag was om mee te kijken naar de mogelijkheden en eventuele minpunten / beperkingen aan de woning. Wij waren zelf eigenlijk al verliefd op het huis en wilde graag een eerlijk en open advies van een professional die zonder emoties naar een woning kijkt. Onze roze bril bracht Melanie met haar ‘down to earth’ benadering met verklaring van hoe en waarom terug naar reële proporties. Door haar vele ervaring in het vastgoed wees Melanie ons op enkele punten waarbij ze ons adviseerde om over na te denken. Hiermee creëerde ze bij ons het welbekende ‘o ja’ moment. Mede door deze zakelijke benadering en met oog op de persoonlijke belangen van beide partijen heeft Melanie ervoor gezorgd dat wij ons huis voor een goede prijs hebben kunnen kopen en hebben wij het gevoel dat er geen zaken zijn waar we niet bij hebben stil gestaan of over hebben nagedacht. Melanie is adequaat in haar handelen, proactief en is niet iemand met een afwachtende houding. Iets wat ook aansluit bij onze ‘mentaliteit’. Melanie is geen ´doorsnee´ makelaar. Zij onderscheidt zich in een zakelijke en tevens persoonlijke benadering van zowel ons als koper maar ook richting de verkopende partij. Correct, kundig, accuraat, kennis van zaken, en met focus op reëel te behalen doelen binnen afzienbare tijd. Zo zouden wij makelaar Melanie Balledux willen omschrijven.  Een terecht aan te bevelen makelaar! Patricia Ringers en Dick Bosma.

 • Stolpboerderij & koolboet, De Fuik 17, Warmenhuizen (aankoop december 2014) :

P1040478

 • 2-onder-1-kap villa Juliana van Stolberglaan 96, Naarden:

 Juliana van Stolberglaan 96 foto 2

Referentie Naarden (aankoop februari 2014): Zeer tevreden over Melanie haar werk, een echte aanrader! Melanie is via-via op ons pad gekomen. We kenden haar niet persoonlijk maar hoorden goede verhalen over haar. Deze bleken meer dan waar te zijn! Melanie heeft ons als aankopend makelaar enorm goed begeleid en geholpen met een fantastisch resultaat. We zijn meer dan tevreden over de manier van schakelen, pro-actief, heel goed bereikbaar, prettig in de omgang, deskundig en met heel veel verstand van zaken door onder meer haar bouwkundige achtergrond. We hadden direct het volste vertrouwen toen we haar ontmoet hadden en dat bleek terecht. We zijn heel blij dat ze ons aankopend makelaar was en raden haar aan iedereen aan! Familie Nieuwold-Nolten.

 • 2-onder-1-kap woning Allegrostraat 39, Almere:

Allegrostraat 39 Almere foto 1

Referentie Almere (aankoop november 2014): Inmiddels wonen wij al weer een poos in ons nieuwe huis. Bij het kopen ervan zijn wij fantastisch geholpen door Melanie. Als aankoopmakelaar heeft zij ons tijdens het hele proces op een zeer plezierige manier begeleid. Onze ervaringen zijn louter positief. Haar expertise is veel waard. Bovendien kan zij goed onderhandelen. Voor een scherpe prijs hebben wij de woning gekocht. Melanie was onze spreekbuis met de andere partij, waardoor wij op de achtergrond konden blijven. Behalve dat wij dit heel prettig vonden, werkte dit in de praktijk ook prima. Melanie vinden wij een echte aanrader voor mensen die op het punt staan een huis te kopen. Monique & Marcel Olivier.